Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/ceccargr/old.ceccargiurgiu.ro/logare.php on line 8
 
 
  

Se împlinesc, astăzi, patru ani de când preşedintele prof. univ. dr. Marin Toma a plecat dintre noi.

 

Un adevărat vizionar, ştiind înaintea tuturor ceea ce se va întâmpla în profesia contabilă, în mod special, şi în economia naţională, în general, a luptat neîncetat pentru progresul profesiei contabile şi pentru cei care o practică.

Întotdeauna le-a arătat tuturor celor cu care a colaborat şi care au format profesia contabilă drumul cinstit, plin de realizări care au la bază etica şi profesionalismul, drum care poate fi parcurs doar în echipă.

Aducem astăzi un omagiu personalităţii remarcabile a vieţii economice din ţara noastră, care a fost preşedintele Marin Toma, un model profesional şi uman a cărui amintire va trăi veşnic în inima noastră, datorându-i trimful tradiţiei şi modernului în ceea ce priveşte profesia contabilă.

Amintim, în această zi, un citat al celui care a fost preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, vorbe care i-au călăuzit paşii pe tot parcursul vieţii: În faţa oricărui obstacol, a oricărei probleme de rezolvat am fost dominat de conjugarea a trei verbe: a şti, a vrea şi a putea.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

 

Conducerea C.E.C.C.A.R. 

 

27.05.2016 

 

 

La împlinirea a 3 ani de la trecerea în nefiinţă a preşedintelui C.E.C.C.A.R., prof. univ. dr. Marin Toma, ne exprimăm veşnica recunoştinţă faţă de întreaga sa activitate lăsată în urmă şi totodată regretul faţă de incomensurabila pierdere.
Personalitate remarcabilă a vieţii economice din ţara noastră, preşedintele Marin Toma rămâne un model profesional şi uman, a cărui amintire va trăi veşnic în inima şi în mintea noastră. S-a remarcat prin muncă asiduă şi competenţă, cultură înaltă şi viziune, continuitate şi verticalitate.
Opera bogată, reprezentând o valoare naţională lăsată în urmă de preşedintele Marin Toma păstrează vie amintirea sa.
Cu o implicare fără margini în ceea ce reprezintă profesia contabilă, preşedintele Marin Toma a fost cel care a construit o imagine fără cusur a nobilei profesii, recunoscută nu numai în ţara noastră, dar şi pe plan internaţional.
"Profesia contabilă liberală nu ar fi existat fără ideile inovatoare ale celui care a fost Marin Toma, preşedintele C.E.C.C.A.R.”, Daniela Vulcan-Văduva, Director General C.E.C.C.A.R.
Respectul pentru întreaga activitate şi personalitate a prof. univ. dr. Marin Toma ne obligă să ne îndreptăm cu toţii gândurile către cel ce a fost preşedintele C.E.C.C.A.R. Fie ca amintirea sa să rămână veşnică în inimile noastre!
Dumnezeu să-l odihnească!
 
 
          
 
Un an de la despărţirea de marele lider al contabililor români, prof. univ. dr. Marin Toma
 
 “în viaţă, dacă munceşti, ştii; 
dacă ştii şi crezi (în Dumnezeu) trebuie să vrei, 
iar dacă vrei trebuie să poţi”

 

 

 

 

 

 

 

 Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România anunţă, cu adâncă durere , încetarea din viaţă a Prof. Univ. Dr. Marin Toma, Preşedintele CECCAR, distinsă personalitate, membru fondator şi Preşedinte al CECCAR.

 
De astăzi, marea familie a profesioniştilor contabili, şi nu numai, este mai saracă. Experienţa, dragostea faţă de profesie şi oameni, precum şi energia Domnului Preşedinte Marin Toma sunt de neînlocuit.
Impresionanta carieră a Prof. Univ. Dr. Marin Toma trebuie să constituie un model pentru generaţiile viitoare. 
 
Consiliul Superior al CECCAR este alături de familia îndurerată.
 
Născut pe meleaguri gorjene, la 26 februarie 1943, ca al cincilea copil al unei familii de ţărani din satul Baloşani, a fost inspirat prin tot ce a trăit în copilărie să iubească oamenii şi munca, să se dăruiască semenilor, cu un devotament ieşit din comun.
Condiţiile extrem de grele în care s-a format au adus un plus de dârzenie şi de profundă înţelegere a vieţii, care s-au manifestat de-a lungul întregii sale existenţe. A fost un elev şi student strălucit, şi a urmat cu aceeaşi determinare şi voinţă Facultatea de Finanţe şi Contabilitate a ASE din Bucureşti şi si-a început activitatea în sistemul finanţelor publice pentru a ajunge, imediat dupa Revoluţie, Directorul General al departamentului de control din Ministerul de Finanţe. A părăsit însă în scurt timp funcţia publică şi s-a dedicat activităţii de consultanţă din sectorul privat ca şi celei de formator a profesioniştilor contabili. A devenit doctor în economie şi a parcurs treptele didactice până la cea de profesor universitar. De pe aceste poziţii de prestigiu a fost unul dintre fondatorii CECCAR, de numele său fiind legată întreaga istorie din ultimele două decenii a celei mai largi organizaţii profesionale din ţara noastră. Sunt anii în care omul, profesionistul de înaltă clasă, extrem de exigent în primul rând cu sine, a imprimat CECCAR valori care constituie bunul de cel mai mare preţ al zecilor de mii de colegi din întreaga ţară.
Spirit dinamic, mereu în cautarea de soluţii mai bune, inspirat de practică, dăruit cercetării ştinţifice şi formării noilor generaţii de profesionişti contabili, a reuşit prin perseverenţă, prin viziune, prin inteligenţă, prin propriul său exemplu, să transmită nu numai o dată cu un valoros mesaj ştiinţific, calitatea studiilor care stimulează întotdeauna marile energii.
În acelaşi timp, a deschis noi orizonturi de renume, CECCAR fiind un veritabil antemergător al procesului de integrare europeană a României, un remarcabil factor de progres pentru profesiunea contabilă la scara internaţională.
Meritele sale se înscriu astfel la loc de seamă, nu numai în cronica evoluţiei ascendente a profesiunii contabile autohtone şi mondiale, ci şi în cea a schimbărilor radicale economice şi sociale postdecembriste, ca un model de comportament profesional şi civic de excepţie.
 
 
MARIN TOMA
Profesor Universitar, Doctor în economie
26 februarie 1943 – 27 mai 2012
 
v   Autor a mai multe lucrări în domeniile: audit financiar, evaluarea întreprinderilor, doctrină şi deontologie profesională
v   Formator pentru Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România în domeniile: audit financiar, evaluarea întreprinderilor, doctrină şi deontologie profesională
v   Preşedinte al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România
v   Membru al Consiliului Contabilităţii şi Raportărilor Financiare
v   Membru fondator al Academiei de Ştiinţe şi Tehnici Contabile şi Financiare din Franţa
v   Vicepreşedinte al Comitetului pentru Integrare Latină Europa-America (CILEA)
v   Administrator al Federaţiei Internaţionale a Experţilor Contabili Francofoni (FIDEF)
v   Preşedinte al Parteneriatului Sud-Est European pentru Dezvoltarea Contabilităţii în perioada 2004-2008
v   Membru al Societăţii Americane a Evaluatorilor

 

 

A apus soarele contabilităţii româneşti…
 
Profesorul universitar doctor MARIN TOMA, distinsă personalitate, membru fondator şi Preşedinte al CECCAR a plecat duminică, 27 mai 2012 la Ceruri…
Drept semn de recunoştinţă, apreciere şi respect pentru cel care a fost Marele Om al CECCAR şi va rămâne un reper pentru generaţiile următoare,
 Marţi, 29 mai 2012, ora 13.00, a fost păstrat un moment de reculegere,
în această ziua înhumării sale pentru CECCAR a fost Zi de Doliu. Marea familie a CECCAR din toată ţara a păstrat acest moment de reculegere pentru Omul MARIN TOMA timp de 40 de zile când, conform tradiţiei creştine, sufletul  său încă se află aici, printre noi...
Să-l cinstim aşa cum se cuvine, pentru tot ce a fost, este şi va fi MARIN TOMA!
Înhumarea a avut loc marţi, 29 mai 2012, ora 13.00, la Cimitirul Sfântul ILIE (str. Floare de Gheaţă, la intersecţia Prelungirea Ghencea cu Valea Oltului)
Dumnezeu să-l Odihnească în Pace!

 

E-mail:

   © Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, 2009